2022/23

ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA

Iskolánk hosszú évek kitartó, fenntarthatóság terén végzett munkájának eredményeként sikerrel pályázott az ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA címre. „Ez, azon nevelési-oktatási intézmények elismerése, amelyek intézményi keretek között átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként, ún. „egész intézményes” megközelítésben foglalkoznak a fenntarthatóságra neveléssel: a környezeti és egészségneveléssel, a helyi közösségek számára fontos hagyományok ápolásával, környezettudatos intézmény működtetésével.” Az ünnepélyes díjátadóra a budapesti Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola és Gimnáziumban került sor.

A díjat átvette Farkas Annamária tanárnő. Az emlékkavicsot Urbán Eszter készítette.

Programok az ÖKOISKOLA jegyében

 

Erőmű látogatás
A tanév elején a 8. osztályosok egy rendhagyó fizika óra keretében ellátogattak az ikervári vízerőműhöz.

Faültetés
Az 1. osztályosok a hagyományokat követve idén is ültettek fát az iskola udvarában. Köszönet Porga Krisztián szülőnek a fáért és az ültetés előkészítéséért! A többi már gyerekjáték volt!

Október 6-ai megmelékezés
Október 6-i megemlékezés a Batthyány-szobornál.

Zichy-nap
Október 6-án iskolánk névadójáról, Zichy Antóniáról is megemlékeztünk. Körbejártuk a falu nevezetességeit, majd feladatokat oldottak meg a tanulók a látottakkal kapcsolatban.

Egészségtudatos fejlesztő foglalkozás
Az iskola védőnői ellátás keretein belül a 3. és 4. osztályos tanulók részt vettek egy interaktív, zenés, játékos, kísérletekkel színesített egészségtudatos fejlesztő foglalkozáson. A foglalkozás témája:  az egészséges táplálkozás, a táplálékpiramis!

1956.október 23-ai ünnepély
A Hősök szobránál emlékeztünk 

Egészséghét
Ma különleges meghívásnak tettünk eleget, ugyanis az ikervári Zichy Antónia Ált. Iskola Egészséghetét nyitottuk meg mentes palacsintákkal Mind a nyolc osztályt vendégül láttuk az iskola ebédlőjében összesen két óra alatt, szóval folyamatosan sütöttük a palacsintákat de mindnek nyoma veszett, mert a tálca valahogyan mindig üres volt.
Az iskola minden tanulója útravalónak egy Szafi Reform & Szafi Free gluténmentes életmód, receptek lencse-hajdina chipset kapott még.

Köszönjük a felajánlást, így most sem érkeztünk üres kézzel, a meghívást az iskola vezetőségétől, a segítséget Laurának, aki közel 2,5 órán keresztül folyamatosan sütögette a palacsintákat. Reméljük a diákok is olyan sok élménnyel távoztak, mint ahogy mi is. Holnap már Pesten folytatjuk, hiszen érkezünk a Vállalkozó Nők Világnapja eseményére is.

Egészséghét 2.nap
Ma Szilvi néni, iskolánk igazgató-helyettese, a diabéteszes tanulókat  segítő pedagógus tartott érzékenyítő interaktív foglalkozást minden osztályban.  Segítői az iskolánkba járó 1-es típusú diabéteszes tanulók voltak. Diákjaink megismerték a diabétesz fajtáit, tüneteit, kezelésüket, a kezelést segítő eszközöket, a segítségnyújtás módját, foglalkoztak a helyes táplálkozással. Az alsósok  részt vettek a Mézes Reggeli programban. A fejlesztő foglalkozásokon is az egészség volt a téma, rejtvényt fejtettek, szóláncokat alkottak tanulóink.
Szerdán védőnőnk, Kissné Kocsmár Szilvia tartott érdekes, interaktív foglalkozást a kicsiknek a helyes fogápolásról, a nagyoknak a kamaszkori étkezési problémákról. Köszönjük!

Március 15-ei ünnepély
Az idei évben iskolánk 5. osztályosai, valamint énekkarosai adták a községi március 15-i ünnepély műsorát. Horváth Sára Bíborka 6. osztályos tanuló verssel emlékezett Batthyány Lajos szobránál. A tanulókat felkészítette Pástiné Berzlánovich Gabriella és Tóthné Nyerges Melinda tanárnők.

Faültetés az ikervári iskolában
A K&H Bank és a 10 millió Fa Alapítvány pályázatának jóvoltából 3 kislevelű hárs és 6 mirtuszlonc díszíti ezentúl az iskola udvarát.

https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2023/03/faultetes-az-ikervari-iskolaban-fotok?fbclid=IwAR2wE2a1JFxwf6UPRkYhpCP8tvoDteRJEcryFAhJltq03nWeh4UnkqQTZx4

Föld napja
Föld napja alkalmából megtisztítottuk a falut.

Papírgyűjtés
A faluban összegyűjtöttük a felesleges papírokat, azokat újrahasznosítás céljából elszállították.