Bronzérmünk beszámolója

2022.07.01 09:33
Kis Iskolák Sportversenye Labdarúgás Diákolimpia országos döntő, Pécs
2022. június 20-23.
Első napunk utazással, a szállás elfoglalásával, regisztrációval, technikai értekezlettel és az ünnepélyes megnyitóval telt.
Másnap, a torna első játéknapján lejátszottuk csoportmeccseinket, ahol Öreglak ellen vereséget szenvedtünk (3-4), de Esztárt (4-1) és Zichyújfalut (11-1) legyőztük, így csoportmásodikként továbbjutottunk. A második játéknapon a keresztjáték során 5-1-es győzelmet arattunk Kék község iskolájának csapata ellen. Ezzel harcba szállhattunk a döntőbe jutásért, ahol a zalai megyei Alsópáhok ellen mérkőztünk meg. Az alsópáhokiakkal egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, de sajnos legyőztek bennünket (0-3). A harmadik játéknapon így a bronzéremért szálltunk harcba. A bronzmeccsen ismét megmérkőztünk Öreglak ellen, itt azonban 5-1-es magabiztos győzelmet arattunk. Ezzel megszereztük az országos döntő 3. helyezését. Iskolánk történetének első 19 csapatos országos döntőjéről bronzéremmel és a torna legjobb kapusának járó díjjal tértünk haza. Testnevelőnk, Tündi néni szerint sikerünk titka hozott sportági tudásunk mellett az általa megkövetelt és általunk tanúsított alázatosság, fegyelem, a sportemberhez méltó viselkedés, illetve a hatalmas csapategység. Utóbbit a torna során városnézéssel, fagyizással, az épp aktuális kosárlabda döntő közös megtekintésével, a vas megyei atléták és kézilabdások versenyeinek meglátogatásával, közös szurkolással is erősítettük. Tündi néni szerint méltó módon képviseltük iskolánkat és Vas megyét.
Csapatunk tagjai: Bakucz Mirkó (kapus), Bakucz Dominik, Bozi Zoltán, Farkas Bendegúz,Horváth Levente, Olasz Fabríció, Schermann Kevin, Szovák Alex, Winkelbauer Péter, Zsoldos Bálint.