Kiváló szereplés a Kisiskolák Diákolimpiáján

2016.08.01 14:29

A diákolimpia országos döntőjén való részvétel egy példaértékű kooperáció és támogatás eredménye. A gyerekek szakmai felkészítése egész tanéven át folyt a helyi kézilabda egyesületben (Ikervár – ETO, Horváth János testnevelő, edző) és az iskolában (Horváth Tünde testnevelő, edző). A Zichy Antónia Általános Iskola vezetése (Kissné Tarr Judit és dr. Bíró Barnabásné), illetve az iskola tantestülete biztosították az egész éves munka és az országos döntőn való részvétel hátterét. A község önkormányzata biztosította a felkészüléshez a sportcsarnokot és a versenyhelyszínre jutáshoz a község buszát (Fehér Ferenc, képviselőtestület). A helyi Művelődési Ház vezetője, Pásti József lehetőséget biztosított arra, hogy a község és a falunapi rendezvényre látogatók előtt méltó fogadtatásban részesüljenek a gyerekek, akik országosan öregbítették a község és az ikervári Zichy Antónia Általános Iskola hírnevét. Nem utolsósorban nagy támogatást kapunk a gyerekek szüleitől is.

A versenyt szakmailag sikeresnek értékelem: az országos döntőn 15 csapatból 5. helyen végeztünk 1 harmadik-, 3 ötödik osztályos, 5 hetedik osztályos és 1 nyolcadik osztályos (összesen 10 fő) lánnyal. Ikervári tanuló ( Szabó Vivien 7. o.) kapta az egyik különdíjat, ő lett az országos döntő legjobb kapusa.
A versenyzés mellett a gyerekek eljuthattak egy újabb városba, új barátokra leltek, a kollégáknak pedig lehetőségük nyílt szakmai kapcsolataik elmélyítésére, új szakmai kapcsolatok létesítésére, a tanév tapasztalatainak más helyről érkező kollégákkal való átbeszélésére.

Horváth Tünde ( testnevelő, edző)