A Mindennapok aloldalon való tájékozódás

A tanévben szervezett programok egy része leírással, beszámolóval, képgaléria hivatkozással jelenik meg itt, másik része csak képgaléria, így az a Galéria menüpontban tekinthető meg.

Sághegy LEADER Egyesület versíró pályázatának eredménye

A Sághegy LEADER Egyesület által meghirdetett anyák napi versíró pályázaton iskolánk tanulói szép eredményeket értek el.

Az első három helyezett jutalom kiránduláson vehet részt. Kimlén megtekinthetik a LEADER központot, Dunaremetén a Dodó Vadfarmot látogathatják meg, majd ezután sárkányhajózhatnak a Mosoni – Dunán.

Általános iskola: Alsó tagozat - Vers

 • I. helyezett: Olasz Patrícius, 2. osztály
 • II. helyezett: Szabó Bence, 2. osztály
 • III. helyezett: Jákói Zsolt, 2. osztály
 • Különdíj: Vöcsei Virág, 4. osztály

A versíró pályázat további résztvevői: 

 • Horváth Sára Bíborka 1.o
 • Györgyfalvay Emőke 2.o
 • Horváth Dániel  2.o
 • Kiss Rebeka 2.o
 • Schranc Réka 4.o.

Gratulálunk az elért eredményhez.

Alsó tagozatos háziverseny

Az alsó tagozatban versenyt rendeztünk, ki a legjobb olvasója, legszebb írója, legjobb helyesírója az osztálynak.

Az alábbi eredmények születtek:

Legszebb olvasó:

 • 1.o. Korányi Bálint
 • 2.o. Kiss Rebeka Ilona
 • 3.o. Kováts Dorka
 • 4.o. Riczkó Dániel

Legszebb író:

 • 1.o.Horváth Sára Bíborka
 • 2.o.Varga Petra
 • 3.o. Baranyai Laura
 • 4.o. Kontics Otília

Legjobb helyesíró:

 • 1.o.Fájer Malvina
 • 2.o. Jákói Zsolt
 • 3.o. Fodor Kincső
 • 4.o. Schranc Réka

Gratulálunk nekik!

Jutalom fürdőzés

A Kalmár Kolor Festéküzlet és a Poli-Farbe Kft. közös pályázatán, a "Teremts színt a teremben!" elnevezésű nyereményjátékon, a 8. osztály 1. helyezést ért el. 150.000 Ft értékű festékutalványt és belépőket nyert a sárvári Gyógy-, és Wellnessfürdőbe. A fürdőzésre a mai napon került sor. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük!

Tájfutással ünnepeltük a Föld Napját utólag

Az esőzések miatt most került pótlásra a tájfutás,melyen iskolánk minden tanulója részt vett. Térkép segítségével kellett eligazodniuk diakjainknak az iskola udvarán, és a megjelölt célpontokat megtalálni.

A legjobb eredményt elért tanulók:

 • 1-2. osztályos lányok: Fajer Malvina, Varga Petra, Györgyfalvai Emőke
 • 1-2.osztályos fiúk: Szabó Bence 1.o, Szabó Bence 2.o, Olasz Patricius
 • 3-4.osztályos lányok: Vöcsei Virág, Schranc Réka-Kocsi Viktória- Szalai Titanilla (holtverseny), Kocsi Viktória
 • 3-4 osztályos fiúk:Németh Olivér, Olasz Fabrició, Németh Kornél
 • 5-6.osztályos lányok: Latiseva Monica, Horváth Regina, Farkas Hanna
 • 5-6.osztályos fiúk: Szabó-Bálint Valentin, Kovács Ádám, Ország Krisztián
 • 7-8.osztályos lányok: Gönczöl Vivien, Nyul Rebeka Luca, Varga Enikő
 • 7-8.osztályos fiúk: Boros Ede-Lőrik Levente (holtverseny), Zsoldos Krisztián, Fülöp Gergő

Gratulálunk nekik!

Képgaléria a képre kattintva tekinthető meg!

DTH, azaz Digitális Témahét az iskolában - 2018. április

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 3. alkalommal hirdette meg a Digitális Témahetet 2018. április 9. és 13. között. Iskolánk szinte valamennyi tanulója részt vett a programban. A diákok a térbeli tájékozódást, valamint a program tervezés alapját szolgáló algoritmikus gondolkodást fejlesztették játékosan: robotot irányítottak, bloxorz játékot játszottak, egyszerű programokat készítettek a code.org oldalon. Az alsósok amőbát játszottak, míg a felsősök szófelhőt készítettek informatika, etika, költészet, valamint Föld napja témában. Néhányan híres magyar informatikusokkal ismerkedtek meg, akik koruk meghatározó szereplői voltak. Minden csoport érintette a biztonságos internethasználat témát: oktatóvideókat néztek meg, online teszteket oldottak meg, megismerték az iskola egyik projektjét, valamint egy "mászkálós" játékon keresztül tanulták meg, milyen a helyes jelszó, mik azok a sütik. A közösségi oldalak árnyoldalait is megtapasztalták, sőt felvették a kapcsolatot József Attila facebook profiljának kezelőjével is.
Játékosan tanulva, változatosan teltek az informatika órák az elmúlt héten, így a program elérte célját!

Képgaléria a képre kattintva tekinthető meg!

Közös szavalás költészet napja alkalmából - 2018.április 11.

A képre kattintva tekinthető meg a videó!

5.osztályosok "A fürdőkultúra fejlesztéséért Vas megyében" iskolai egészségfejlesztési programban

Iskolánk 5.osztályos tanulói részt vettek idén tavasszal abban az egészségfejlesztési programban, melyen az egészséges fürdőzéssel ismerkedtek meg. Osztályfőnöki, valamint rajz órákon több formában dolgozták fel a témát. Tanulóink a program zárásaként a sárvári Gyógy-és Wellnessfürdőbe látogattak el. Kopácsi Zsuzsanna, üzemeltetési  igazgató jóvoltából megismerték a fürdő működését, történetét, a jelenlegi fejlesztéseket is. A közel egyórás program részeként megnézték a fürdő egyes külső és belső helyszíneit,  többek között a termálkutat, a medencék alatti gépházat, valamint a fürdőhöz tartozó szálloda két szobáját is. Tanulóink élményekkel, új tapasztalatokkal tértek haza.

Képgaléria a képre kattintva érhető el!

Reformáció busz - emlékkiállításon voltunk - 2018.március 14.

"2018 márciusától járja újra az országot a Reformáció Emlékbizottság mozgó-kiállítása, a „Menő reformáció”, amely kifejezetten erre a célra, egy mozgó, reformációs tematikájú tárlattá átalakított csuklós busz. A kiállítás új megközelítésből kívánja átadni és „szállítani” az 500 (+1) éves reformációhoz kapcsolódó ismereteket, gondolatokat és tanításokat.

A teljesen átalakított busz fő célja, hogy az egész országot bejárva, a kisebb települések lakóihoz is eljuttassa a reformáció történetét és értékeit. A mozgó tárlat lehetővé teszi, hogy a legfiatalabbaktól a legidősebb korosztályig bárki megismerkedhessen a reformáció félévezredes örökségével."

Képgaléria a képre kattintva érhető el!

Mesevetélkedő az alsó tagozatban

Iskolánk hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Mesevetélkedőt. A részt vevő csapatok a helyi tanulókon kívül, intézményünk telephelyéről és tagiskoláiból - Csényéből, Pecölből és Sótonyból - érkeztek. Színes plakátokkal nevezett minden csapat.

A gyerekek nagy izgalommal várták a hétpróbát, melyet mindenki sikeresen teljesített. Az eredményhirdetésig hamuban sült pogácsával, teával vendégeltük meg a tanulókat.

Reméljük mindenki jól érezte magát!

Tanító nénik

Képgaléria a képre kattintva tekinthető meg!

 

Egészséghét - 2017.november

Immáron hagyománnyá vált iskolánkban, hogy november 3. hetében egészséghetet tartunk. Az idei évben is nagyon sok programon vehettek részt diákjaink. Előadásokat hallgattak az egészséges életmódról, dohányzásról, tisztálkodásról. Izgalmas vetélkedőkön mérték össze a tudásukat. A 8. osztályosok aerobik óráján zenére mozoghattak. A mézes programon egy méhekről szóló előadást hallgattak meg, majd mézet kóstoltak. Az "Esély órák" keretében érzékenyítő programon vettek részt. A hetet egészséges szendvicsek és sütemények kóstolásával zártuk.

 

Képgaléria a képre kattitva érhető el!

"Teremts színt a teremben!" elnevezésű nyereményjáték

A Kalmár Kolor Festéküzlet és a Poli-Farbe Kft. közös pályázatán, a "Teremts színt a teremben!" elnevezésű nyereményjátékon, a 8. osztály 1. helyezést ért el. 150.000 Ft értékű festékutalványt és belépőket nyertek a sárvári Gyógy-, és Wellnessfürdőbe.

Gratulálunk nekik!
 

Őszi kiállítás az alsó tagozatban

Iskolánk alsó tagozatos tanulói termésekből, terményekből készítettek alkotásokat, melyek az iskola alsó tagozatának folyosóján megtekinthető volt kiállítás keretében.

Képgaléria a képre kattintva érhető el.

Holnapocska Tábor 2017

„Szemétből érték”

Hulladékgazdálkodási szemléletformáló tábor Zalaszabaron, a Zobori élményparkban

A Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából iskolánk közel 50 felső tagozatos tanulójának adatott meg az a lehetőség, hogy részt vehessen egy rendhagyó őszi vakáción október 26-tól október 31-ig.
Ebben a táborban minden a környezettudatos életmódról és a hatékony hulladékgazdálkodásról szólt. Játékos feladatok és kézműves foglalkozások is vártak ránk. Hallhattunk érdekes előadásokat, kipróbáltuk az élménypark eszközeit, 4D – s moziban jártunk. Régi, használt cipőkbe virágokat ültettünk, társasjátékoztunk. Minden reggel zenére ébredtünk, esténként szintén zenés programmal zártuk a napot (karaoke, just dance, illetve disco).
Ellátogattunk a Zalakarosi Fürdőbe és a Netta Pannonia Kft. Bagolai Hulladéklerakójába is. A hulladékválogató munkatársaitól a tábor utolsó napján értékes ajándékokat kaptunk.
Megismerkedtünk új emberekkel, akiktől nehezen búcsúztunk el a tábor végén. Szerencsére a mai modern kommunikációnak köszönhetően könnyen tartjuk velük a kapcsolatot ezután is. Kissé fáradtan, de élményekkel gazdagon tértünk haza.
Köszönjük a lehetőséget!
Köszönjük minden kísérőnek a segítséget és a részvételt.

 

Tanulóinkról készült képes beszámoló a Zala megyei hírportálom: https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szemetbol-keszitenek-erteket-zalaszabari-gyerekek-2184057/

A táborozó gyerekek a Kanizsa TV-ben is szerepeltek: https://www.youtube.com/watch?feature=share&v=LuNEUHBpyCQ&app=desktop

A tábor programja letölthető INNEN!

Képgaléria a képre kattintva tekinthető meg.

Állatok világnapja az iskolában 2017. ősz

Az állatok világnapja október 4-én van, ehhez kapcsolódóan rajzversenyt hirdettünk, amelyre 53 tanuló készítette el alkotását. 8 arany, 23 ezüst és 22 bronz minősítést osztottunk ki. Minden részt vevő diák jutalomban részesült.

 

Képgaléria a képre kattintva tekinthető meg.

Biciklitúrán a 7.osztályosok - 2017.október

A 7. osztályosok biciklitúrán vettek részt Sárváron. Tinódi emlékszobrát is megtekintették.

Zichy emléknap - 2017. október 2.

A Zichy Antónia nevéhez fűződő emléknap alkalmából iskolánk tanulói néptáncolni tanultak.

Képgaléria a képre kattintva érhető el.