ÖKOISKOLA címátadó

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2016. január 30-án tartotta Budapesten a 2015. évi Ökoiskola és az Örökös Ökoiskola Címek oklevélátadó ünnepségét.

Az újonnan címet nyert intézmények képviselőinek Sipos Imre helyettes államtitkár (EMMI) és dr. Rácz András helyettes államtitkár (FM) adta át az okleveleket. Iskolánkból Farkas Annamária tanárnő, a pályázat írója vette át az oklevelet.

A címet azok az iskolák nyerik el, melyek intézményi keretek között átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként, ún. „egész intézményes” megközelítésben foglalkoznak a fenntarthatóságra neveléssel: a környezeti és egészségneveléssel, a helyi közösségek számára fontos hagyományok ápolásával, a környezettudatos intézmény működtetéssel.

 

Iskolánk ÖKOISKOLA címet nyert!

Iskolánk 2016. január 01. és 2018. december 30. közötti iőszakra elnyerte az ÖKOISKOLA címet. A döntést az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felkért Értékelő Bizottság javaslatára Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár úr hozta.

A cím elnyerését tanúsító oklevelet ünnepélyes keretek között az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Földművelésügyi Minisztérium tisztségviselői adják át az iskolák képviselőinek, a tervek szerint 2016. január végén.

Iskolánk pályázik az ÖKOISKOLA címre!

Az ehhez kapcsolódó pedagógiai program megtekinthető itt: Ökoiskola pedagógiai program.pdf

Az ehhez kapcsolódó galéria alább megtekinthető!